Corlinda

Over mij

Op een avond reed ik om 22.30 uur vanuit werk naar huis en parkeerde mijn auto op de oprit. Tot mijn verbazing zag ik een auto staan die ik niet kende. Ik keek opzij en staarde naar het naambordje bij de deur waar twee vreemde namen op stonden. Het besef kwam dat ik op de oprit stond van het huis waar ik al 4 maanden niet meer woonde…

Op dat moment reed ik naar huis van een avonddienst die ik had overgenomen van een collega. Ik had meerdere banen en verantwoordelijkheden en was op een aardige en zeer beleefde manier bescheiden en onzeker. “Nee” zeggen zat niet in mijn aard, daardoor was ik vaak moe. Ik had vaak een kort lontje en de dagen doorkomen leek steeds moeizamer te gaan.

Hoe kon het dat ik zo hard werkte en voor iedereen klaar stond, maar voor mijn gevoel nooit echt blij en gelukkig was? Ook had ik vaak vage niet verklaarbare lichamelijke klachten. Last van mijn onderrug of schouders en mijn nek, soms kon ik spontaan mijn hoofd niet eens meer draaien!

De meeste pijntjes gingen vanzelf weer weg, waardoor ik er geen aandacht aan gaf. Ik was totaal niet met mezelf bezig, laat staan dat ik stil stond bij mijn eigen gevoel of behoeften.Totdat ik op een ochtend wakker werd en het kleine plekje op mijn arm, wat er al weken zat, ineens enorm gegroeid was! Uitslag op mijn armen, branderige jeuk en een band van blaren om mijn keel. Ik had het benauwd en het jeukte zo erg dat ik moeilijk kon slapen. De volgende ochtend ging ik op internet kijken wat ik eraan kon doen en kocht onderweg naar mijn werke een zalfje. Ik kon het niet maken om anderen op te laten draaien voor mijn dienst. Dus zalf erop en door. Alles zelf oplossen en vooral een ander niet tot last zijn. Dat was hoe ik dacht.

Leren om voor mezelf te zorgen

Als ik terug kijk heb ik geleerd dat wanneer ik mijzelf  negeer dat mijn lichaam gaat tegenspreken. Door steeds kleine stapjes te maken heb ik mezelf terug gevonden. Ik weet nu wie ik ben, wat ik wil, en vooral wat ik kan! Als ik weer eens zo enthousiast ben en mij iets aangeboden of gevraagd wordt, geef ik aan dat ik er even over na wil denken en er later op terug kom.

Nu ik gekozen heb om voor mijzelf te gaan werken, plan ik mijn eigen agenda in. Dit geeft me zoveel overzicht en vrijheid. Het gebeurd wel eens dat cliënten mij erop aan spreken dat ik niet voldoende bereikbaar ben. Of dat ik het niet kan maken om zo direct te zijn. Dan kan ik kalm en duidelijk uitleg geven, zonder dat ik mij daar schuldig over voel.  Als ik een dag moe ben of het gaat even niet lekker dan geef ik dat aan en vraag ik om hulp.

Ook thuis creëer ik ruimte en tijd voor mezelf door elke dag te wandelen met de honden en met mijn paard te rijden. Als ik rond etenstijd klaar ben neemt mijn vriend het koken over. We helpen elkaar. Nu herken ik mijn behoeften, spreek ik deze uit en geef ik er gehoor aan. Kortom ik neem mezelf serieus omdat ik dat waard ben.

Nog steeds hou ik rekening met anderen, alleen nu is het een bewuste keuze en niet meer ten koste van mezelf.

Liefs, Corlinda

Wat je over mij moet weten

Ik ben soms (oke, best vaak) nogal een flapuit en zeg wat ik denk. Ik praat eerst en daarna pas ga ik nadenken.

Bedenk dan goed: dat is alleen maar omdat ik je zo enorm graag wil helpen. Ik wil jou zó graag zien slagen. Ik heb namelijk een heel groot hart en sta écht heel hard te juichen voor jouw succes. En als je mij daarna nog nodig hebt, dan ben ik er voor je. Dan ben ik de laatste die zou zeggen ‘zie je wel, ik zei het je toch’.

Kom alleen niet met excuses aan. Daar trap ik niet in en ik kan er niks mee.
Je wil iets. Neem dan ook je verantwoordelijkheid.

Ik was er ooit ook goed in, maar ik ben er nu achter dat je je doelen nooit gaat bereiken met excuses of anderen de schuld geeft van je problemen. En ik wil wel mijn doelen bereiken, dus ik reflecteer nu regelmatig op mijzelf. En naar mijn mening zou iedereen dat moeten doen.

Mijn visie op zelfrespect

Ik was alleen bezig met anderen en weinig met mezelf. Het woord zelfrespect of zelfliefde deed me niks. Aanpassen kon ik als de beste. Het heeft me opgeleverd dat ik niet naar mezelf hoefde te kijken en dat hield me voor mijn gevoel vooral veilig. Althans dat dacht ik.

Hoe kon ik nu verwachten dat een ander mij zou waarderen en respect voor mij zou hebben als ik dat zelf niet eens deed? Ik had werkelijk geen idee wie ik nu eigenlijk was als ik stopte met het harde werken, mezelf aan te passen en weg te cijferen. Wat als ik rust en vrije tijd had wat dan?!

Juist doordat ik de confrontatie met mijzelf aanging, werd alles duidelijker en leerde ik  de waarde van zelfrespect.

Nog een paar dingen over mij die je zou weten als je me beter kent:

  • Ik praat best een beetje Brabants vindt ik en toch wordt mij regelmatig de vraag gesteld of ik uit Rotterdam kom.
  • Pure chocolade 75% is mijn quilty pleasure. Daar kan ik enorm van genieten. Ik eet gerust een hele reep op en daarna ben ik misselijk. Dan zeg ik dat dit de laatste keer was, om vervolgens een week later weer dezelfde fout te maken.
  • Ik hou van actief bezig zijn. Lekker met de honden wandelen, paardrijden of in de tuin bezig zijn. Mindfulnes is dan ook mijn grootste uitdaging en brengt mij tegelijkertijd ook de meeste rust.
  • Ik heb een dure smaak. Mijn paard is mijn grote liefde en duurste bezit (alleen mijn auto was duurder).
  • Spiritueel ben ik zeker en daar kom ik graag voor uit. Zo zet ik regelmatig wat ‘positieve affirmaties in zoals  ‘Ik verdien het om gelukkig te zijn en ik kan van mezelf houden’ om mezelf en het universum te laten weten dat ik klaar ben voor een leven vol succes en plezier.
  • Mijn favoriete kleuren zijn, je raad het al turquase & paars.

Wil jij ook leren hoe je voor jezelf kunt kiezen én zelfvertrouwen ontwikkeld? Zonder je schuldig te voelen? Meld je dan aan voor mijn gratis kennismaking Waarin ik je 3 tips geef waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.

Missie

Het is mijn missie om mensen te leren leven vanuit hun essentie en ze te inspireren om weer in beweging te komen. Dat doe ik door ze te leren naar hun lichaam te luisteren en (daarmee) betekenis te geven aan datgene wat zij te horen krijgen.

Visie

Geloof je dat ik de coach ben die jou kan begeleiden bij het behalen van jouw doel(en)?

Klik dan op de knop hieronder en vul het formulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op.

Ik kijk uit naar onze kennismaking.