Opstellingen

  • We repeat what we don’t repair

Samen bereik je meer

Tijdens je leven kom je soms vragen tegen waarop je niet meteen een antwoord hebt, iets waar je herhaaldelijk tegenaan loopt of wat je al langere tijd bezig houdt. Verstandelijk weet je prima hoe je dingen aan moet pakken, en toch lukt het je maar niet om te veranderen. Vaak zijn juist dat de vragen die we vanuit het systemisch perspectief kunnen onderzoeken.

Herken jij je hierin?

Je ervaart steeds terug keerende angst, terwijl daar geen aanwijsbare reden voor is.

Je hebt last van onzekerheid.

Je hebt een enorm groot verantwoordelijkheid gevoel

Het lijkt alsof je steeds in dezelfde onprettige situaties beland.

Je hebt moeite met het aangeven van jouw grenzen

Het lukt je maar niet om een gezonde relaties te onderhouden

Je hebt onduidelijke lichamelijke klachten

Wat is een systeem?

We maken allemaal deel uit van verschillende systemen. Het belangrijkste systeem waar jij onderdeel van uitmaakt is je familie systeem of te wel ‘je systeem van herkomst’. Ook je gezin, werk, vriendengroep, (sport)club zijn systemen. Elk van deze systemen kennen drie basis principes die zorgen voor evenwicht;

Hoe werkt een opstelling?

Tijdens een opstelling stel je in het gezelschap van 6 tot maximaal 12 gelijkgestemden jouw hulpvraag. Er zijn tijdens een opstellingen middag personen die een hulpvraag hebben (vraaginbrengers) en personen die deel nemen aan de opstelling (representanten). Na het stellen van de hulpvraag wordt er een opstelling gemaakt door de vraaginbrenger met behulp van de opsteller/coach van zijn of haar systeem of verlangen. 

De opstelling is een visualisatie van het patroon en de bijbehorende dynamiek waar je mee te maken hebt. Dit kan zowel over je privé als over je werk situatie gaan.

Vanuit deze dynamieken ontstaan symptomen waar we in het dagelijkse leven last van kunnen ondervinden. Dit kan zich op verschillende manieren uiten: angsten, onzekerheid, extreem gedrag, relatieproblemen of onverklaarbare lichamelijke klachten. Deze symptomen kom je misschien wel dagelijks tegen in verschillende contexten als relatie, sport, werk, vrienden, gezin, etc. Vanuit de symptomen en de hulpvraag kunnen met behulp van een opstelling de onderliggende dynamieken aan het licht komen. Een opstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s waar je een antwoord op wilt of waar je jezelf in wilt verdiepen. Het bijzondere is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat we zichtbaar maken met behulp van opgestelde mensen, de kudde of voorwerpen. Door het beeld dat een opstelling zichtbaar maakt en de energetische werking binnen dat veld kan het systeem tot rust komen. Komt het systeem en de basisprincipes (wetten) weer in balans dan gaat de energie weer stromen en kan de gewenste verandering doorgevoerd worden.

Wanneer we tijdens een opstelling werken met de paarden, volgen we de beweging van het paard. De kudde is het systeem waarbinnen het paard leeft. Dat het met de kudde goed gaat heeft voorrang op het veulen. Het is dus belangrijk dat het systeem in evenwicht is. Dat de natuurlijke ordening klopt, dat er sprake is van een balans in geven en nemen en dat iedereen erbij hoort. Hierin zijn systemen van mensen en paarden gelijk. Paarden zijn vanuit hun natuur als vlucht- en kuddedier heel gevoelig voor disbalans en zullen reageren tijdens een opstelling van de vraaginbrenger en dit op hun eigen manier zichtbaar maken.

Vanaf Oktober 2021 organiseert By Corlinda iedere maand een opstellingen dag.  Er kunnen 2 personen een (systemische) hulpvraag inbrengen. Naast de vraaginbrengers is er plek voor
minimaal 6 en maximaal 10 representanten. We starten deze dag met een korte uitleg over de  de methodiek van systemisch werk. Vervolgens zijn er 2 vragen die worden uitgewerkt tijdens deze dag. Start 10.00 uur afronding 16.00 uur.

Praktische informatie

De opstellingen vinden plaats op locatie in Sprundel:

By Corlinda Coaching & Massage
Kolkstraat 13
4714 RT  Sprundel

Een opstelling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Opstellingen dagen vinden 1 x per maand plaats. Vanaf Oktober 2021 zal er iedere maand (bij voldoende aanmeldingen) een opstellingen dag plaats vinden. Opstellingen vinden indien mogelijk buiten plaats. Bij slecht weer wordt er gebruik gemaakt van een sfeervolle verwarmde binnenruimte op loopafstand.

Wil je weten of jouw vraag geschikt is om met deze methodiek te onderzoeken?
Stuur dan een mail naar info@bycorlinda.nl.

De investering voor het inbrengen van een vraag is: € 97,-
De investering als representant is € 47,-

Bij de prijs zijn lunch en verzorging gedurende de dag inbegrepen.

  • Wanneer je je aanmeld ontvang je een vragenlijst, algemene informatie en de factuur.

Inschrijven Opstellingen dag