Ontspan!! Je bent niet je gedachten!!

Alles in het leven ook jouw gedachten zijn tijdelijk. Alles bestaat uit een oorzaak en gevolg.
Je bent niet je gedachten maar de waarnemer erachter die de gedachten observeert. Dat er goede en slechte gedachten bestaan dat is slechts een betekenis die jij er grotendeels onbewust aan geeft. Ga eens zitten of liggen met je ogen dicht. Wordt je bewust van je gedachten en beeld je in dat ze komen op een wolk en ook weer weggaan. Het kan heel goed dat je negatieve gedachten hebt. Je bent waarschijnlijk gewend om deze te negeren of weg te duwen en je vast te houden aan leuke gedachten. Ook deze zijn tijdelijk.
Met deze oefening daag ik je uit om te zijn met je gedachten positief/negatief. Benoem wat je denkt en voelt en spreek het uit.  We hebben geleerd te doen en niet te zijn. Dus dit vraagt wat oefening.

Ga de natuur in.

Stap uit je betonnen bunker met prikkels en kies voor rust.
Ervaar wat het met je doet wanneer je de vogels hoort en geur van vers gemaaid gras ruikt.
Voel eens aan het zand of ga zitten op een bankje en sluit even je ogen. Laat je telefoon thuis of zet deze op vliegtuigmodus neem de tijd, maak tijd.

Goede nachtrust.

Stop minimaal 1,5 uur voor het slapen gaan met het kijken naar een scherm van telefoon of computer. Door de prikkels worden je hersenen geactiveerd. Dim de lichten in je huis steek eventueel een kaars aan en beperk elektronica. Drink geen alcohol of caffeine houdende dranken en eet vroeg in de avond.

Beweging

Kom van je stoel af en ga bewegen! Zoek iets op waar je plezier in hebt en doe dat minimaal 3 keer per week een uur. Dit zorgt voor de aanmaak van de zogenaamde gelukshormonen.  Naast dat het goed is voor je gezondheid is het ook goed voor je geest, je kunt je hoofd leegmaken en daardoor slaap je ook beter.

Voeding

Wat jij eet heeft wel degelijk invloed op hoe jij je voelt. Tuurlijk is het lekker om een muffin naar binnen te werken als je een dip moment hebt, maar als jij werkelijk jezelf beter wilt voelen wissel je deze in voor een stuk fruit. Heb je moeite met een gezond eetpatroon? Zoek hier dan hulp bij.