Op weg naar mijzelf…..

Toen ik in mei dit jaar uit pure interesse mijn coachtraject startte had ik geen idee wat mij te wachten stond. Ik ben al jaren van mening dat toeval  niet bestaat en alles een reden heeft,
zo ook mijn kennismaking met paardencoaching.

Tijdens mijn intake kreeg ik de vraag: “Wat is jouw motivatie?
Of anders gezegd: “Wat is jouw coach vraag?”

Eerlijk gezegd had ik daar niet echt een antwoord op omdat ik mijzelf goed in mijn vel vond zitten en dacht mijn leven op de rit te hebben. Om deze vraag te beantwoorden wilde ik graag weten waarom ik zo zorgzaam ben voor anderen. Is hier mogelijk een reden voor?

Tijdens mijn eerste sessie samen met paard Fire en hond Jenna, werd op een spectaculaire manier de basis van mijn coach vraag uitgebeeld. Gebeurtenissen uit mijn verleden “beeldde” Fire en Jenna moeiteloos uit zonder dat ze hier ooit bij geweest waren. Mede hierdoor werd dan ook al snel duidelijk dat ik deze gebeurtenissen helemaal niet zo goed “verwerkt” had als ik zelf dacht……

Hiermee veranderde dan ook de betekenis van mijn coach vraag.
Want als ik zo zorgzaam ben voor een ander, wie zorgt er dan voor mij?!

Sessie na sessie kwam steeds meer naar voren (ondanks dat ik zelf dacht goed voor mijzelf te zorgen want ik voelde me immers ook prima) dat de zorg voor mijzelf te wensen over liet. Hiermee heb ik ook geleerd dat mijn eigen waarheid niet altijd gelijk staat met de werkelijkheid. Door middel van verschillende opdrachten tijdens de coaching, de gesprekken en de thuis opdrachten leerde ik mijn actiepunten in te zien en kon ik gaan werken aan mijn doelen.

14 weken na mijn eerste sessie ben ik een “heel ander” mens geworden. Ik heb grote stappen gemaakt en kan nu oprecht zeggen dat ik een gelukkig(er) mens ben geworden. De innerlijke vrijheid en rust die ik heb verkregen voelt echt ontzettend fijn, ik wist niet dat dit bestond.

Lars van de Wouw.