Massage wat zijn de voordelen?

Een massage is vooral heerlijk genieten.
Wist je dat het boven al heel goed is voor jouw gezondheid?
Het is goed voor lichaam en geest en dat heeft een aantal redenen.

  • Er is ruimte en aandacht voor jou die je in alle rust en stilte mag ontvangen.
    Geen prikkels van buitenaf je mag ontvangen in plaats van geven.
  • Door de massage wordt de aanmaak van oxytocine en endorfine gestimuleerd welke stress verlagend zijn en het geluksgevoel vergroot. ( Delta slaap)
  • Het verbeterd de doorbloeding van je spieren waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Hierdoor werkt een massage ook preventief tegen blessures.

Tijdens een massage wanneer je je optimaal ontspant zak je steeds verder weg.
Je geeft je over aan het hier en nu en voelt hoe de zwaartekracht toeneemt.
Het lijkt wel of je slaapt alleen ben je je nog wel bewust dat je gemasseerd wordt.
Tijd en ruimte lijken te verdwijnen je bent in een Delta slaap.
Niet zoals in de nacht want dan ben je in een onbewuste diepe staat van slaap.

Deze diepe ontspanning zorgt ervoor dat het zelf helend vermogen van het lichaam ingeschakeld wordt. Deze Delta slaap zorgt voor een enorme boost voor je imuun systeem.

Voor wie is een massage geschikt?

Bent u moe en/of gestrest? Heeft u last van een stijve nek of stramme spieren? Of bent toe aan een moment van rust en kan uw imuun systeem wel een boost gebruiken? Een massage  kan u zeker helpen. Door massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, de circulatie van lymfe bevorderd en spanning verlaagd. Daarnaast worden spieren weer los, raakt uw lichaam ontspannen en krijgt u nieuwe energie. Ideaal dus om lichaam en geest weer in balans te krijgen. Of om gewoon eens lekker te genieten. Ik geef massages op maat en maak daarbij gebruik van sport- en ontspanningsmassage.

Sportmassage

Bent u moe en/of gestrest? Heeft u last van een stijve nek of stramme spieren? Of bent u geblesseerd geraakt tijdens het sporten? Tegenwoordig neemt sport een steeds grotere rol in ons leven in. Iedereen wil gezonder leven en er beter uitzien. Om na een inspanning het herstel te bevorderen, blessures te voorkomen of prestaties te verbeteren is sportmassage zeer geschikt. Het stimuleert de bloedsomloop en verbetert de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van bouwstoffen. Ontspanningsmassage heeft een kalmerende en rustgevende werking op lichaam en geest. De massage is uitstekend geschikt bij stress, vermoeidheid of lichte klachten van spieren en gewrichten. De intensiteit van de massage wordt aangepast naar uw persoonlijke voorkeur en wensen.

Afspraak maken?