By Corlinda in Sprundel kun je terecht voor:
Coaching – Therapie – Massage en  *mindful walking september 2023

Ik werk psychodynamisch. Dat betekent dat ik vele therapeutische en coachende technieken tot mijn beschikking heb en deze met regelmaat combineer in één sessie, zodat jij effectief jouw doel bereikt. Iedere sessie stem ik af op jou en jouw hulpvraag en bepaal ik in overleg met jou welke technieken ik in ga zetten om jou verder te begeleiden. 

Ben je benieuwd naar de therapievormen die ik in kan zetten tijdens sessies? Lees dan verder… 

Life coaching

Heb je het gevoel dat er iet mag veranderen, maar weet je niet waar te beginnen en lijkt therapie je te ver gaan?  Individuele life-coaching is voor iedereen die zich persoonlijk en professioneel wil ontwikkelen. Tijdens coaching-sessies begeleid ik jou om het meest positieve uit jezelf te halen. Coaching stimuleert je in het nemen van verantwoordelijkheid, het maken, van keuzes, inzicht krijgen in jezelf, je kwaliteiten en valkuilen. Maar ook helpt coaching bij het veranderen van je gedrag.

Massagetherapie

Massagetherapie is een vorm van therapie waarbij de verbinding tussen hoofd en lichaam even wordt stilgelegd. Door de spieren te laten ontspannen kunnen emoties de ruimte krijgen en kan energie weer gaan stromen. Binnen mijn praktijk heerst een warme, veilige sfeer, waar respectvol fysiek contact prioriteit heeft, zodat je in de gelegenheid bent te  ontspannen en te ont-stressen. Na afloop ervaar je rust, slaap je beter en voel je ontspanning in je lichaam en heb je meer contact met jezelf. Massages By Corlinda zijn afgestemd op 4 niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch, een unieke ervaring!

Paardencoaching

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde. Paardencoaching is een coachingsvorm gestoeld op ervaringsgericht leren. Tijdens een sessie paardencoaching voer je activiteiten uit samen met een paard en/of in de aanwezigheid van een paard. Je gaat niet op het paard rijden. Het paard loopt bijvoorbeeld met je mee aan een lijn of het loopt los in de ruimte en je krijgt de opdracht om met het paard contact te maken of iets samen te ondernemen. Dit zijn enkele voorbeelden.

Systeemtherapie

Iedereen maakt deel uit van een systeem. Je eigen familie, je eigen gezin, de organisatie waar je werkt sportvereniging of vriendengroep. Veel van je (onbewuste) overtuigingen, gedrag en patronen worden meegenomen uit je familiesysteem. Door middel van systeemtherapie krijg je inzicht in jouw eigen plek en (meegenomen) patronen binnen een systeem. Het doel van systemische therapie in de vorm van opstellingen, is om symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk te maken. Na het krijgen van deze inzichten kun je  vanuit jouw plek van vertrouwen op eigen kracht verder gaan.

innerlijk kindwerk

Iedereen heeft een verleden als kind. Wat dit kind heeft meegemaakt in het verleden is iedere dag aanwezig. Dit noemen we ook wel ons innerlijk kind. Ervaringen die je vroeger hebt gehad, kunnen nu nog steeds van invloed zijn in je dagelijkse leven. Soms komt het innerlijk kind met verdriet en pijn in jezelf naar boven. Op dat moment komt je kritische volwassen deel naar boven, doe eens normaal, je moet sterk zijn of je kan het toch nooit goed doen.

Tijdens innerlijk kind-werk gaan we aan de slag met het helen van jouw innerlijk kind. 

mindfulness

Mindfulness heeft niet als doel om je beter te voelen, maar dat je beter gaat voelen… Mindfulness is trainen in aandacht.  Meer focus, meer plezier, meer tijd, meer ruimte, meer mogelijkheden zien en meer in het nu.  Je leert met mindfulness in contact te komen met het hier en nu.  Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust van je “zijn”. Wat je voelt, ervaart, ziet. Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen.  Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. En als je beter voelt wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf zorgen.  Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

Hulp bij Burn – out.

“ik kan niet meer,
ik ben echt op”

De stress heeft te lang aangehouden en de huisarts heeft vastgesteld dat je een burn-out hebt.

Een moeilijke, vermoeiende periode in je leven waar je niet ‘zomaar’ uitkomt.  Met de juiste aanpak en begeleiding kun je er zeker van herstellen en kom je er zelfs beter uit dan je je eerder voelde (al heb je daar nu nog niks aan om te lezen).

In een burn-out traject By Corlinda gaan we samen ervoor voor zorgen dat jouw energie level weer ‘normaal’ wordt. Zodat jij weer kunt genieten van je leven en kunt re-integreren in je werk.

Rationeel Emotieve Therapie

Tijdens Rationeel emotieve therapie (RET) gaan we aan de slag met het trainen van je  gedachten. RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie.

 Bij Rationeel Emotieve Therapie gaan we ervan uit dat het niet de gebeurtenis is die zorgt voor het nare gevoel, maar je eigen gedachten over die gebeurtenis. 

RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties.

Mindfull
walking

* september 2023

Mindful walking is wandelen op een ontspannende én effectieve manier. Een manier van bewegen met aandacht voor bewustwording, focus op ademhaling en bovendien met plezier. Het zorgt ervoor dat je uit de gewoonte wordt gehaald om altijd maar aan t estaan en haast te hebben zodat je meer stil staant in het hier en nu en rust krijgt in je hoofd en lichaam.

Permsal
magnesium

.Emotionele en/of fysieke stress zorgt ervoor dat ons lichaam meer magnesium verbruikt. Misschien herken je het gevoel wel dat je continue spierspanning ervaart. Bijvoorbeeld je nekspieren of de spieren in je schouders. Ook als je veel sport verbruikt je lichaam meer magnesium. Magnesium zorgt voor  spierontspanning en werkt daardoor kalmerend. Het wordt daarom ook wel het anti-stress mineraal genoemd. 

Je kunt een magnesium massage boeken en/of voor thuisgebruik  Permsal olie of kristallen aanschaffen.

Hulp bij relatieproblemen

Een relatie kan een enorme steun en bron van liefde zijn. Als je als partners er voor elkaar bent, als jullie elkaar aanvullen en je op elkaar terug kan vallen. Helaas kan de relatie ook voor veel stress en onzekerheid zorgen. Loopt jullie relatie niet zoals jullie graag zouden willen? Je hoeft het niet alleen te doen.

Van emoties naar behoeften

Voor een gezonde relatie is een veilige hechting van groot belang. De coaching richt zich op de onderliggende emoties die een relatie kunnen verstoren. En onderzoekt welke behoeften beide partners in essentie hebben. Dus bijvoorbeeld van emotionele uitspraken als “Jij luistert ook nooit naar mij” naar het benoemen van het verlangen naar bevestiging “Ik wil graag weten dat ik belangrijk voor je ben.”

Ik biedt begeleiding om die balans weer terug te vinden, om weer nader tot elkaar te komen. In gemiddeld 4 tot 8 sessies begeleid ik jullie individueel of gezamelijk.

By Corlinda is gespecialiseerd in hulpvragen met betrekking tot chronische stress door middel van ongezonde relatie dynamieken.

.

Contact

By Corlinda Stress coaching & massagetherapie
Kolkstraat 13
4714 RT  Sprundel
info@bycorlinda.nl
KvK: 20145175

 

Dagelijks tips en opdrachten maken?
Volg By Corlinda op social media!

7 + 7 =