Jeetje waar gaan we beginnen….

Zal ik wat hebben aan coaching, nee joh dat is niets voor mij..
Paarden-coaching, leuk met een paard maar ik ga heel mijn leven al om met paarden wat kan het mij dan brengen? Ik begrijp het gedrag toch wel van paarden.

Tot dat er wat dingen in je leven gebeuren waardoor je denkt: Ga ik zo door blijven denderen of ga ik aan de slag met mijzelf?
Vriendinnetje van mij vraagt: Bij wie zou je gaan willen praten?Ja ik kan het aan Corlinda vragen… Doe dat dan…zegt ze. Ik antwoord: Ok ga ik doen.

Ja hoor daar zit je dan bij Corlinda aan tafel voor je intake…. En ik brand meteen los en begin te vertellen. Ja ik heb voor jou gekozen want ik hou niet zo van ” zweverig” en ik wil alles heel rechtlijnig benaderen. Goed is goed fout is fout. Ik geloof ook niet in kaarten leggen/trekken enz.

Corlinda luisterde geduldig en ging daarna met mij in gesprek. En hoe bizar tijdens de 1e sessie komt er al aan het licht wat er “mis”is.. Pffff… okay duidelijk werk aan de winkel, waar gaat dit eindigen als we nu gaan graven….

Na de 1e sessie was ik gesloopt, hoe kan dit zo’n impact op mij hebben. Ik heb die dag opdrachten gedaan waardoor ik inzichten kreeg en alles beter kon benoemen. Ja hoor daar zat ik Suus met de grote mond met een map op schoot en een kopje thee erbij en maar nadenken… en vooral weer gaan voelen en een rollercoaster aan emoties. Als ik vragen niet begreep of anders benaderde kon ik contact opnemen met Corlinda. Ze nam echt de tijd voor me. Ik begon de gesprekken altijd: Sorry dat ik je bel… maar dat werd snel duidelijk dat dat niet nodig was. Ze vertelde dat ze er voor mij was ook buiten de sessies om, om mij te helpen.  Tijdens een heftige situatie berichte ik haar met de vraag: Ja maar hoe kan dit nu? en hoe komt dit nu goed met mij? Corlinda had al door hoe ze mij moest “aanpakken” Ze stuurde mij een hele duidelijke tekst waarvan ik eerst dacht :Hallo, je bent mijn coach hoe kan je dit sturen? Een half uur later dacht ik, zo dan dit is wel heel erg duidelijk….

De 1e sessie was zonder paard, de 2e met. Ik ging samen met Corlinda een van mijn opdrachten uitvoeren, welke we al besproken hadden in haar praktijkruimte in de paddock en hierbij hoorde ook dat ik mijn gevoel mocht tonen. De reactie van Fire Fly op mijn gevoel het gene wat ik toen vertelde was absurd. Hoe duidelijk wil je het hebben!!
Dit was voor mij echt een eye-opener…. De volgende sessies waren een combinatie van met en zonder paard. Ik heb uiteindelijk 6 sessies intensief ondergaan en ben nu klaar met mijn Coach traject. Ik heb inzichten gekregen en geleerd hoe ik weer kan voelen. Hoe ik bij mijn gevoel kan komen en hoe ik er zelf voor kan zorgen dat ik weer de gelukkige suzanne 3.0 kan worden. Wel heb ik besloten dat ik met enige regelmaat terug ga komen bij Corlinda. Zodat ik aan mijzelf blijf werken of als ik vraagstukken heb deze behandeld kunnen worden.

Maar 1 ding heb ik geleerd! Ik ga voor mijzelf zorgen, aan mijzelf denken en naar voren kijken de toekomst in.Omdat ik nu weet dat ik dat waard ben.

Aan mijzelf werken

Ken jezelf

Hou van jezelf

Vertrouw jezelf

Wees jezelf