Mijn beleving

In maart 2019 begon ik aan de opleiding Academy voor paard en life coaching bij Tirza Brouwer in Huijbergen. Tijdens mijn werk als masseuse merkte ik dat er behoefte was aan begeleiding op het mentale vlak. Ik had wel ervaring met paarden maar had geen idee hoe paarden-coaching nu precies in zijn werk ging. Ik had dan ook echt niet gedacht dat ik op de eerste dag voor de groep met leerlingen zo mijzelf zou tegenkomen. De vraag was of ik een rondje wilde lopen met Lady. Een leuke kleine bruine pony. Geen probleem dacht ik.
Helaas de pony bleef stokstijf staan. Wat er toen allemaal door mijn hoofd ging. De groep keek mij aan en sommigen fluisterden wat met elkaar. Ik begon mij nu wel wat onzeker te voelen en probeerde iets meer aan het touw te trekken. Zonder resultaat.
Ik kreeg na enkele minuten de vraag: wat doet dit met je, dat Lady niet mee loopt?
Mijn tranen probeerde ik weg te slikken maar ‘t lukte mij niet om ze in te houden.
Gehuild heb ik als een klein kind. Ik wilde het graag goed doen, het voelde als falen.
Na een paar vragen en een x diep ademhalen en mijzelf te ontspannen liep Lady rustig mee. Dit was het begin van een ontdekkingsreis naar mijzelf. Wat een inzichten heb ik gehad tijdens deze opleiding. Ik kan oprecht zeggen dat deze opleiding en de coaching die ik heb ervaren mij dichter bij mijzelf heeft gebracht.

Paarden coaching is een bijzondere beleving en ik gun het iedereen.

Liefs Corlinda

Boek een ervaring

Het is onmogelijk
zei trots
Het is riskant
zei ervaring
Het is zinloos
zei het verstand

GEEF HET EEN KANS
FLUISTERDE HET HART