Doe de Stress test: Ontspanning & Herstel

Voor de één is ontspanning uitgaan met vrienden. Voor de ander is het met een goed boek op de bank zitten. Weer een ander gaat sporten. Ontspanning kun je geestelijk of lichamelijk zoeken. Op een actieve of op een passieve manier. Het gaat erom die dingen te doen, die jouw hoofd leeg maken en je lichaam ontspannen, zodat je kunt herstellen van geleverde (mentale) inspanning en stress. Neem jij voldoende tijd om te ontspannen?

Neem je ’s ochtends rustig de tijd om op te staan?

Zie je vaak tegen de (werk)dag op?

Ben je regelmatig uitgeput aan het eind van de dag?

Kun je thuis makkelijk ontspannen?

Kom je toe aan je hobby’s?

Kom je regelmatig moeilijk in slaap, bijvoorbeeld doordat je ligt te piekeren?

Heb je na je werk of na andere inspannende activiteiten energie over om andere dingen te doen?

 Kun je genieten van even niets doen?

Heb je regelmatig lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, duizeligheid?

Word je regelmatig moe wakker?

Je score: matig

Je score laat zien dat je wel momenten van rust en ontspanning inlast. Je bent echter geneigd om dit te weinig te doen. Voldoende rust nemen, tijd maken voor hobby’s en ontspanning verhogen je draagkracht. Misschien helpt het je als je je verdiept in mindfullnes.

Maak je je zorgen over klachten die je ervaart, praat daar dan over met iemand die je vertrouwt. 

 Wil je meer informatie en tips bij stress? Volg Vrijerleven By Corlinda op social media.

Iedereen ervaart stress, daar is op zich niets mis mee. Het helpt je beter te presteren. Maar wanneer je te vaak stress ervaart en/of de stress te lang aanhoudt, is er sprake van ongezonde stress. Wil je weten hoe je dit kunt voorkomen of hoe je dit klunt verminderen? Leer het tijdens mijn traject: ‘Omgaan met stress’. 

In het kader van je aanvraag en de nieuwsbrief (als je daarvoor aangemeld bent) verwerken wij jouw persoonsgegevens. In de privacyverklaring lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.

Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Vrijerleven By Corlinda is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Deze test is niet getest op een klinische populatie en er volgt geen diagnose uit. Deze test geeft een indicatie.