COACH & THERAPIEVORMEN

By Corlinda in Sprundel kun je terecht voor stress -coaching, systeem en massagetherapie.

Ik werk psychodynamisch. Dat betekent dat ik vele therapeutische en coach technieken tot mijn beschikking heb en deze met regelmaat combineer in één sessie, zodat jij effectief jouw doel bereikt. Iedere sessie stem ik af op jou en jouw hulpvraag en bepaal ik in overleg met jou welke technieken ik in ga zetten om jou verder te begeleiden. 

Ben je benieuwd naar de coach en therapievormen die ik in kan zetten tijdens sessies? Lees dan verder.

mijn hulp voor vrijer leven

life coaching

Heb je het gevoel dat er iets mag veranderen, maar weet je niet waar te beginnen en lijkt therapie je te ver gaan?  Individuele life coaching is voor iedereen die zich persoonlijk en professioneel wil ontwikkelen. Tijdens coach sessies begeleid ik jou om het meest positieve uit jezelf te halen. Coaching stimuleert je in het nemen van verantwoordelijkheid, het maken, van keuzes en inzicht te krijgen in jezelf, je kwaliteiten en valkuilen. 

massagetherapie

Massagetherapie is een vorm van therapie waarbij de verbinding tussen hoofd en lichaam even wordt stilgelegd. Door de spieren te laten ontspannen kunnen emoties de ruimte krijgen en kan energie weer gaan stromen. Binnen mijn praktijk heerst een warme, veilige sfeer, waar respectvol fysiek contact prioriteit heeft, zodat je in de gelegenheid bent te ontspannen en te ont-stressen. Na afloop ervaar je rust, slaap je beter en voel je ontspanning in je lichaam en heb je meer contact met jezelf. Massages By Corlinda zijn afgestemd op vier niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch, een unieke ervaring.

coaching met paarden

Bij coaching met paarden zet ik mijn paarden in als hulpmiddel. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard.

Een paard is niet alleen een sociaal dier dat in kuddes leeft, maar ook een vluchtdier. Zodra er gevaar dreigt, zal het paard instinctief op de vlucht slaan. Hierdoor zijn paarden voortdurend gefocust op hun omgeving en alert op mogelijke bedreigingen. Ze hebben de capaciteit om zich aan te passen aan verschillende ecologische omstandigheden en passen hun gedrag, zowel op sociaal als individueel niveau, aan het beschikbare klimaat aan.

Coaching met paarden is een coachingsvorm gestoeld op ervaringsgericht leren. Tijdens een sessie voer je activiteiten uit samen met een paard en/of in de aanwezigheid van een paard. Je gaat niet op het paard rijden. Het paard loopt bijvoorbeeld met je mee aan een lijn of het loopt los in de ruimte en je krijgt de opdracht om met het paard contact te maken of iets samen te ondernemen.

systeemtherapie

Iedereen maakt deel uit van een systeem. Je eigen familie, je eigen gezin, de organisatie waar je werkt, sportvereniging of vriendengroep. Veel van je (onbewuste) overtuigingen, gedrag en patronen worden meegenomen uit je familiesysteem. Door middel van systeemtherapie krijg je inzicht in jouw eigen plek en (meegenomen) patronen binnen een systeem. Het doel van systemische therapie in de vorm van opstellingen, is om symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk te maken. Na het krijgen van deze inzichten kun je vanuit jouw plek van vertrouwen op eigen kracht verder gaan.

innerlijke kind-werk

Iedereen heeft een verleden als kind. Wat dit kind heeft meegemaakt in het verleden is iedere dag aanwezig. Dit noemen we ook wel ons innerlijke kind. Ervaringen die je vroeger hebt gehad, kunnen nu nog steeds van invloed zijn in je dagelijkse leven. Soms komt het innerlijke kind met verdriet en pijn in jezelf naar boven. Op dat moment komt je kritische volwassen deel naar boven: “Doe eens normaal, je moet sterk zijn!” of “Je kan het toch nooit goed doen!”

Tijdens innerlijke kind-werk gaan we aan de slag met het helen van jouw innerlijke kind.

mindfulness

Mindfulness heeft niet als doel om je beter te voelen, maar dat je beter gaat voelen… Mindfulness is trainen in aandacht. Meer focus, meer plezier, meer tijd, meer ruimte, meer mogelijkheden zien en meer in het nu. Je leert met mindfulness in contact te komen met het hier en nu. Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust van je “zijn”. Wat je voelt, ervaart en ziet. Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. En als je beter voelt wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf zorgen. Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

hulp bij burn-out

“Ik kan niet meer, ik ben echt op!”

De stress heeft te lang aangehouden en de huisarts heeft vastgesteld dat je een burn-out hebt.

Een moeilijke, vermoeiende periode in je leven waar je niet zomaar uitkomt. Met de juiste aanpak en begeleiding kun je er zeker van herstellen en kom je er zelfs beter uit dan je je eerder voelde.

​In een burn-out traject van By Corlinda gaan we samen ervoor voor zorgen dat jouw energie level weer ‘normaal’ wordt zodat jij weer kunt genieten van je leven en kunt re-integreren in je werk.

rationeel-emotieve therapie

Tijdens Rationeel-emotieve therapie (RET) gaan we aan de slag met het trainen van je gedachten. RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie.

Bij RET gaan we ervan uit dat het niet de gebeurtenis is die zorgt voor het nare gevoel, maar je eigen gedachten over die gebeurtenis.

​RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties.

relatie- of communicatie-problemen

Een relatie kan een enorme steun en bron van liefde zijn. Als je als partners er voor elkaar bent, als jullie elkaar aanvullen en je op elkaar terug kan vallen. Helaas kan de relatie ook voor veel stress en onzekerheid zorgen. Loopt jullie relatie niet zoals jullie graag zouden willen? ​Je hoeft het niet alleen te doen.

Van emoties naar behoeften

Voor een gezonde relatie is veilige communicatie van groot belang. De coaching richt zich op de onderliggende emoties die een relatie kunnen verstoren. En onderzoekt welke behoeften beide partners in essentie hebben. Dus bijvoorbeeld van emotionele uitspraken als “Jij luistert ook nooit naar mij” naar het benoemen van het verlangen naar bevestiging “Ik wil graag weten dat ik belangrijk voor je ben.”

Ik biedt begeleiding om die balans weer terug te vinden, om weer nader tot elkaar te komen. In gemiddeld 4 tot 8 sessies begeleid ik jullie individueel of gezamelijk.

​By Corlinda is gespecialiseerd in hulpvragen met betrekking tot chronische stress en onzekerheid door middel van ongezonde relatie dynamieken.

Permsal magnesium

Emotionele- of fysieke stress zorgt ervoor dat ons lichaam meer magnesium verbruikt. Misschien herken je het gevoel wel dat je continue spierspanning ervaart. Bijvoorbeeld je nekspieren of de spieren in je schouders. Ook als je veel sport verbruikt je lichaam meer magnesium. Magnesium zorgt voor spierontspanning en werkt daardoor kalmerend. Het wordt daarom ook wel het anti-stress mineraal genoemd.

Je kunt een magnesium-massage boeken en Permsal olie of kristallen aanschaffen.