EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapievorm voor mensen die last blijven houden van een traumatische gebeurtenis.

Heb jij iets heftigs meegemaakt in je leven wat zich maar blijft herhalen? Voel jij steeds weer dezelfde emoties of lichamelijke gevoelens als je een bepaald beeld of iets wat erop lijkt voorbij ziet komen?

Je kunt dit een beetje vergelijken met het tijdelijk werkgeheugen van een computer. Elke nacht, tijdens je slaap wordt jouw werkgeheugen van de afgelopen dag geleegd. Zodat jouw hersendelen de volgende dag weer samen kunnen werken. Dit gaat vanzelf, hier hoef je niets aan te doen.

Bij een traumatische gebeurtenis slaat het brein de herinnering op in het lange termijn geheugen. Tijdens een EMDR sessie zorgen we ervoor, heel simpel gezegd, dat de herinnering in jouw korte termijn geheugen terrecht komt waar het ‘uitgeblust’ word. De herinnering blijft maar de lading vermindert.

Tijdens een EMDR sessie gaan we aan de slag met een specifiek beeld wat jou het meeste raakt. We stappen in een rollercoaster van gevoelens en emoties, maar ik zorg er ten alle tijden voor dat jij kalm en stevig geaard de deur weer uitgaat. Een heftige sessie, de moeite waard en met mooie resultaten.

Wil je meer weten over EMDR, of wil je een sessie boeken?
Neem dan contact met mij op.