hoe anderen coaching By Corlinda hebben ervaren

Ik kwam in eerste instantie voor een bindweefsel massage voor mijn benen. Ik train intensief en was ontevreden over hoe mijn benen eruit zagen. Tijdens de massages kwamen er al snel persoonlijke aandachtspunten naar boven. Hierin kwam duidelijk naar voren dat ik winst kon behalen op het gebied van mijn eigen groei, op persoonlijk en zakelijk vlak!

Ik was het beu om constant het gevoel te hebben in de schaduw van anderen te moeten blijven staan en mezelf te  meten aan anderen die in mijn ogen beter waren dan dat ik was.

Waarom kon ik niet de juiste woorden vinden op het moment dat het nodig was? Waarom werd ik overmand door emoties, sloeg ik dicht of reageerde ik te fel? Ik wilde het roer omgooien en de focus op mezelf gaan leggen, dus  besloot ik om met Corlinda te gaan samenwerken.

Het grootste leermoment voor mij was dat ik inzicht kreeg in waarom ik vanuit een bepaalde emotie reageerde en me rot voelde…waarom ik het idee had dat ik “niet goed genoeg” was en een ander altijd beter.

Het meest waardevolle hieraan is, dat ik het nu kan vertalen naar het hier en nu! Alles valt op z’n plek. Ik weet nu wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik waard ben.

Belangrijke eigenschappen van een goede coach zijn voor mij:
niet oordelen, goed luisteren, geduldig zijn en compassie hebben.
Hierin slaagt Corlinda met vlag en wimpel. Daarom raad ik aan om met Corlinda samen te werken als je mentaal sterker wilt worden!

Annemieke Lammers - Horians

Personal Trainer Sport & Voeding, under construction

Ik heb Corlinda leren kennen op een cursus die we samen volgden. Vanuit daar ontstonden er mooie gesprekken. Ook over onszelf waarbij ik aangaf waar ik in mijn leven tegenaan liep.
Ik had moeite met het aangeven van mijn grenzen en voor mezelf opkomen. Altijd eerst voor een ander zorgen en dan pas voor mezelf. Uiteindelijk heb ik besloten een coach traject te volgen bij Corlinda. De gesprekken waren heel prettig en ook best confronterend, maar het heeft me wel laten inzien waar de kern van het probleem zit. Door opdrachten en handvaten heb ik geleerd anders te kijken naar mezelf en de ander. Ook kan ik nu beter aangeven wat mijn grenzen zijn, durf ik mijn mening te geven en voor mezelf op te komen. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, ik mag er zijn en mijn mening en wat ik denk en voel doet er toe!

Dank je wel voor deze fijne en leerzame coach traject

Liesbeth Schellingerhout - Kiel

Masseuse , www.souplize.nl

Ik had last van vermoeidheid, rusteloosheid en het gevoel dat er niks meer bij kon. Hoe kon het dat ik alles had en toch niet blij was? Het is confronterend om naar je eigen doen en laten te kijken. Het is zelf hard werken en stappen durven zetten. Maar het is goed ik heb weer energie en rust. Ik kan stil zitten zonder onrust. Ik kan kiezen voor iets dat goed voor mezelf is om nu te doen. Er is ruimte voor nieuwe dingen en ik durf uit mijn vertrouwde cirkel te stappen. Het is voor mij een bizar gevoel om te zeggen, maar: “Ik ben trots op mezelf!

Viola Boonstoppel

Uitvaartbegeleidster, Miskraam begeleidster , Gewoon Viola www.gewoonviola.nl

Waar ik tegen aan liep was dat wanneer ik onrecht tegenkwam ik de persoon in kwestie verbaal tot aan zijn/haar schoenveters afbrandde. Daar vervolgens zelf last had en boos werd op mezelf, omdat ik het weer zover had laten komen. Ik heb geleerd hoe ik de situatie kan herkennen en er mee om te gaan, veel beter nog hoe ik deze voor mijzelf kan voorkomen. Sinds ik het geleerde in de praktijk breng gaat het goed. Ik ben trots op mezelf! Hoe cool is dat!

Niek Hospers

Facility medewerker en ZZP-er

Mijn zelfvertrouwen weer teruggevonden.

Ik ben zelfstandig ondernemer, perfectionist, altijd druk, door de jaren veel ervaring en kennis opgedaan en veel geïnvesteerd in de belangen van mijn opdrachtgevers maar niet in mezelf. Hierdoor raakte ik de grip op mezelf kwijt. Alles was te veel en ik was onzeker over de keuzes en besluiten die ik maakte. Vaak dacht ik aan een dag rust nemen en dan gaat het weer maar dit was vaak van korte duur en mijn energie was erg laag.

Toen heb ik hulp gezocht bij Corlinda. Gedurende mijn coach traject heeft Corlinda, met haar professionele aanpak en prachtige paarden, mij de laten inzien wat belangrijk voor MIJ is en waar ik energie in wil stoppen en waar niet. Ik ben bewuster geworden van mijn eigen behoeftes, mogelijkheden en kwaliteiten. Ik ben beretrots op mezelf. Mijn zelfvertrouwen en energie heb ik weer teruggevonden waardoor ik weer plezier in mijn werk heb en gelukkiger ben in mijn privé omgeving. Corlinda bedankt voor je supergave coach traject.

Marc Kooremans

De eerste keer dat ik bij Corlinda kwam, was het voor een kennismakingsgesprek, ik voelde gelijk een goede vibe.
Ik was opzoek naar mezelf, ik zocht antwoorden op vragen die ik zelf ook niet echt wist, ik snapte mezelf niet …
Door over mijn kinder tijd te praten ben ik veel gaan accepteren en begrijpen wie ik ben.
Corlinda heeft mij geholpen, door oefeningen en gesprekken, om nee te zeggen, mezelf op de eerste plaats te zetten en te stoppen met anderen te pleasen. Geloof me, het voelt fijn!! Ik ben in mezelf gaan geloven en de echte Mónica gaan ontdekken.
De bel-afspraken waren ook heel fijn, na afloop was ik rustig en had ik mijn gedachten weer op een rijtje.
Ik ben heel tevreden over de samenwerking en daarom heb ik ervoor gekozen om een vervolg traject aan te gaan voor mijn toekomst. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze stap heb gezet, om hulp te vragen, het heeft me ver gebracht. 
Heel erg bedankt Corlinda, voor alles!
Monica Suarez

Corlinda kende ik al een tijdje en was bij haar voor een massage. Ik was opzoek naar mezelf. Het voelde goed en vertrouwt om hierover met Corlinda te spraten. Ik had het idee dat ik tegen een innerlijke kast aanliep met gesloten deuren. Hoe krijg ik die ooit open? Ik heb een hoop geleerd over mezelf dmv praten en oefeningen, die ver terug naar mijn jeugd gaan. Een aparte gewaarwording maar heel helder. Hierdoor zijn mijn ogen geopend en heb ik grote keuzes gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld na 24 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt, ontslag genomen. Door een andere baan te nemen voelde het alsof er een betonblok van mijn schouders viel. Momenteel zit ik lekker in mijn vel. Ik heb ervaren dat praten heel veel met je kan doen. Corlinda bedankt voor je luisterend oor, advies, open en eerlijkheid.

Martijn van de Ree

Ik had last van oververmoeidheid, spanningen, nam standaard te veel hooi op mijn vork en was altijd bang voor de mening van anderen. Wat ik zelf leuk vond wist ik eigenlijk niet eens meer.

Het mooiste leermoment was toen ik in een situatie op mijn werk voor het eerst ‘nee’ zei en vervolgens de rest van de week geen hoofdpijn meer had. Ik voelde me schuldig maar ook verlicht.

Nu weet ik weer wie ik ben en wat ik leuk vindt, ik heb geleerd om meer in contact te komen met mezelf en ervaren dat ik daardoor mijn zelfvertrouwen terug heb gekregen. Ik zou By Corlinda zeker aanraden wanneer je last hebt van stress en het moeilijk vindt om voor jezelf te kiezen.  

 

Anoniem

Toen ik een jaar geleden bij Corlinda kwam, was ik enigszins huiverig. Zou het lukken om weer in het hier en nu te gaan leven en zou het gaan lukken om weer te genieten van de kleine en grote momenten in het leven. Zou het ook weer lukken om vertrouwen in mijzelf te hebben terwijl dat door anderen zo afgebroken was.
Corlinda had een luisterend oor, kon zonder zelf al te veel invulling te geven ervoor zorgen dat ik mijn eigen antwoorden wist te vinden waardoor het zelfvertrouwen weer begon te groeien. Ik heb inzichten gekregen in hoe systemen werken en heb leren ontdekken hoe anderen mijn kwetsbaarheid weten te benutten. Ik kan nu mijn grenzen geven en afstand nemen van situaties. En het belangrijkste, ik laat andermans problemen niet meer mijn probleem worden.  Corlinda kiest methodes die het best passen bij jou als individu, probeert uit te dagen maar laat de uiteindelijk beslissing bij jou!

Noortje van der Bilt

Ik ben een paar keer flink gevallen met paardrijden waardoor mijn vertrouwen een flinke deuk heeft opgelopen. Door de training van Corlinda heb ik meer inzicht in mezelf en ‘mijn’ paard gekregen.Ik heb nu een sterkere band met ‘mijn’ paard doordat ik haar beter heb leren begrijpen. Ik rijd nu weer met veel plezier en zonder angst. Door te oefenen onder begeleiding krijg ik meer vertrouwen.

Anne - Martine Kruisinga

Strategy Director, Amai Amai

Ik was opgegeven door een vriendin en won een gratis coach sessie via FB. Ik kende Corlinda toen nog niet dus ik vond het best wel spannend. Op dat moment liep ik op mijn tenen. Ik wilde mama en pappa tegelijk zijn, stond er financieel alleen voor en zat in een destructieve relatie. Omdat ik moeite had met grenzen aangeven en vond dat er nu iets moest gebeuren ging ik een traject aan. Inmiddels ben ik ruim een jaar verder en heb ik de relatie van toen verbroken. Ik heb ervoor gezorgd dat de financiën gelijkwaardig verdeeld zijn, even als de zorg voor onze kinderen dat geeft me rust. Het gaat beter met me, ik voel me sterker. Wat ik fijn vindt aan de begeleiding van Corlinda is dat ze zelf ook veel heeft meegemaakt en hier heel open over is. Ze begeleid je echt vanuit haar gevoel.

Audrey Wircx

Office manager

Ik kende Corlinda van de sportschool.
Toen ik bij haar kwam had ik last van spanning en stress. Ik vond het moeilijk om “nee” te zeggen en maakte me vooral druk om wat anderen vonden. Omdat ik op school zit werkte ik vaak tot laat door, ook in de weekenden. Daardoor was ik vaak erg moe.

Het grootste leermoment voor mij is dat ik geleerd heb hoe ik keuzes kan maken die echt goed zijn voor mij. 

Ik ben erg blij en tevreden met het resultaat van het coaching traject. Corlinda weet precies wat er nodig is, of dit nu via een gesprek of een massage is. Ik raad haar zeker aan en blijf komen.

Aisha Hop

www.socialsbyaisha.nl

Ik zat niet zo lekker in mijn vel en heb ook andere therapie gehad. Paardencoaching leek mij leuk omdat ik van paarden houd en zelf ook een paard heb. Ik heb enorm veel geleerd en had telkens genoeg stof om thuis weer mee aan de slag te gaan. Totaal ben ik vier keer geweest, afwisselend met en zonder paard. Corlinda je bent een topper en ik vond het fijn om bij je geweest te zijn.

Fleur Beerendonk

Mijn standaard reactie op dingen was altijd: boos. Als ik feedback kreeg op werk wat ik had geleverd: boos, sleutels kwijt: boos, iets vergeten: boos, discussie over iets: boos. Die boosheid en irritatie beïnvloedde alles in mijn leven en mijn gezin. Na een heel prettig intakegesprek ben ik met haar het traject ingegaan om te kijken waar die boosheid nou vandaan komt. Door te realiseren wat bij mij ligt en wat bij een ander ben ik assertiever geworden en kan ik beter verwoorden wat mijn gevoel is. De coach sessies bij Corlinda zijn heel waardevol geweest. Ze biedt een goed luisterend oor en stelt vragen die je aanzetten tot nadenken. Zij helpt je te investeren in jezelf zodat je realiseert dat je dat waard bent. Ik mag er zijn en daarvoor heb ik heel veel te danken aan Corlinda!

Patrick Kannekens

Freelance Drupal Developer, Web-Beest

Zal ik wat hebben aan coaching, nee joh dat is niets voor mij. Tot dat er wat dingen in je leven gebeuren waardoor je denkt: “Ga ik zo door blijven denderen of ga ik aan de slag met mijzelf?” Ik heb geleerd hoe ik bij mijn gevoel kan komen en hoe ik er zelf voor kan zorgen dat ik weer de gelukkige Suzanne 3.0 kan worden. Wel heb ik besloten dat ik met enige regelmaat terug ga komen bij Corlinda. Zodat ik aan mijzelf blijf werken.

Suzanne Reinerman

Accountant

Corlinda ken ik al heel mijn leven. Ondanks dat ze even uit beeld was kwam ze op het juiste moment weer terug. Ik heb een goede band met haar als coach gehad. Wat ze me vooral heeft geleerd is dat ik weer in mezelf geloof. En wat Corlinda dan altijd zegt is;’ Dat heb je zelf gedaan’ Klopt maar wel met haar hulp. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, ik denk nu meer aan wat voor mij goed is en kom voor mezelf op. Ik mag er zijn, wat ik denk of voel  doet ertoe!  Hartstikke bedankt voor alle inzichten en tips!!

Joey van Oosten

Zelfstandig ondernemer

Aan het einde van het traject voelde ik me veel zelfzekerder, nu weet ik waar mijn valkuilen liggen en waar ik aan mag blijven werken. Ook de contacten tussen de sessies door waren erg fijn. Daar kon ik echt mee verder. Ik kan By Corlinda dus zeker aanraden. Dank je wel Corlinda voor de fijne sessies!

Claudia Cantineau

Zelfstandig ondernemer, De plaatjestuin

Ik ben bij Corlinda gekomen voor een massage,omdat ik in een stressvolle periode zat.
Corlinda begon met een kopje thee en al snel zaten we zo een uur te kletsen en is er die dag geen massage van gekomen.  Ik heb mijn hart kunnen luchten en alles op tafel gelegd waar ik al een hele lange tijd tegenaan liep. Ik was “opgebrand” en wist niet wat mij zou kunnen helpen maar dit gesprek voelde erg fijn. Ik ben toen het coaching traject aangegaan van overleven naar leven.  Ik twijfelde in eerste instantie of ik dit wel moest doen, want helpt dit mij wel? Het is toch best een investering, maar ik kan me er in iedergeval niet slechter door gaan voelen. De beste investering die ik tot nu toe in mezelf heb gedaan!
Dat was de eerste stap naar:Het kiezen wat voor mij goed is en de mening van een ander loslaten. Corlinda heeft me ontzettend veel geleerd en me heel veel handvaten gegeven waar ik echt iets mee kan zoals o.a: Ik durf nu keuzes te maken waarin ik eerst naar mezelf kijk, wil ik dit echt? Voelt dit goed? Is dit goed voor mij?
De mening van familie bekijk ik nu op een andere manier en ga hier anders mee om.
Corlinda heeft me ook mindfullness oefeningen geleerd wat erg fijn is als mijn gedachten weer met mij op de loop gaan. 
Ik ben weer de vrolijke meid die met 2 benen vol zelfvertrouwen op de grond staat en durf voor mezelf te kiezen zonder schuldgevoel.  Ik kan alleen maar zeggen dat het het waard is en zoals Corlinda zelf zegt: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”

Joni Buijnsters

ook een recensie achterlaten?

Ben je tevreden met het resultaat van onze samenwerking? Zou je dan alsjeblieft jouw ervaring hier willen delen? Door jouw verhaal kan een ander besluiten om ook de stap te nemen zijn/haar dromen waar te maken en dat zou geweldig zijn. Alvast bedankt!

Waar wilde je aan werken toen je bij mij kwam?
Wat is het grootste leermoment van onze samenwerking?
Wat was voor jou het meest waardevol en zie je echt als het resultaat van mijn coaching/massage?
Waarom zou je een ander aanraden om met mij te gaan samenwerken?

stuur je recensie naar By Corlinda

14 + 13 =