CORLINDA, AANGENAAM

rennen, vliegen, springen, duiken, vallen opstaan en weer doorgaan

Op een avond reed ik rond 22.30 uur vanuit werk naar huis en parkeerde mijn auto op de oprit. Tot mijn verbazing zag ik een auto staan die ik niet kende. Verbaast stapte ik uit en graaide in mijn tas naar de huissleutel.

Eenmaal gevonden kreeg ik de sleutel niet in het slot. Zonder na te denken probeerde ik het nog een paar keer. Geïrriteerd  besloot ik aan te bellen. Op dat moment viel mijn oog op het naambordje naast de deur waar voor mij twee onbekende  namen op stonden. Het besef kwam dat ik op de oprit stond van het huis waar ik al vier maanden niet meer woonde…

Corlinda de Bruijn By Corlinda
Corlinda de Bruijn By Corlinda

Op dat moment reed ik naar huis van een avonddienst die ik had overgenomen van een collega. Ik was werkzaam als zzp’er voor meerdere opdrachtgevers, woonde met mijn vriend tijdelijk bij mijn moeder, reed wedstrijden met mijn paard, moest van mezelf winnen anders telde het niet, liep iedere dag minimaal een uur met mijn hond en hielp met de verbouwing van onze boerderij in het weekend tot in de late uurtjes.

Ik ervaarde onrust in mijn hoofd en had  steeds terug kerende lichamelijke klachten. Ik had regelmatig uitslag waar ik geen aandacht aan schonk, totdat het na enkele weken rondom mijn hals zo erg werd dat ik het niet meer kon negeren.”Lang leve de pijnstillers en door”, was mijn motto. Ondanks de ongemakken bleef ik doorgaan. Ik werd steeds vermoeider, kreeg moeite om dingen te onthouden en werd om het minste geringste geïrriteerd en boos.

Ik werkte hard en stond voor iedereen klaar. Ik had steeds meer moeite om te genieten van mijn vrije tijd. Plezier beleven aan dat wat ik het liefste deed lukte me niet meer. Alles wat ik deed koste moeite, wat resulteerde in ontevredenheid over mezelf.  Ik vroeg mezelf steeds vaker af waar ik het allemaal voor deed.

mijn plek gevonden

Mijn leven ziet er nu heel anders uit. Daar waar ik eerst de behoeften van een ander voorop zette en ik de mening van ander zonder twijfel voor waar aan nam, blijf ik nu dicht bij zelf en maak ik keuzes vanuit wat voor mij goed en kloppend voelt. Ook wanneer dit lijnrecht staat op de mening van een ander. Ik heb er bewust voor gekozen om minder te werken en alleen nog te werken met mensen die oprecht gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf te halen, ook als het moeilijk is. Hierdoor groeit mijn vertrouwen en haal ik voldoening uit zowel mijn werk als mijn privé en sociale leven. Ik luister nu naar mijn lichaam. Ondanks dat ik nog steeds ambitieus ben, ben ik nu in staat om keuzes te maken die bij me passen en goed voelen.

Ik ervaar vrijheid en vertrouwen in mezelf en geloof weer in mijn kwaliteiten en in het feit dat ik meer kan dan ik dacht, zolang ik goed voor mijzelf zorg. Ik besef dat ik de belangrijkste persoon ben in mijn leven.

Ik slaap beter, voel me kalmer en mijn lichaam is fit en gezond. Ik heb compassie voor mezelf en een leven vol vrijheid gecreëerd waarin ik voldoening haal uit mijn werk en geniet van mijn vrijetijd.

Liefs Corlinda

Corlinda de Bruijn By Corlinda

mijn visie op hsp en chronische stress

Om vertrouwen in jezelf te krijgen, trots op jezelf te zijn en rust in je lijf te voelen, geloof ik niet in: ” Ik los het zelf wel op”. Dat heb je al lang genoeg geprobeerd. Iets zelf proberen levert je enkel meer ‘moeten’ en frustratie op.

Het oplossen van de strijd van een laagzelfbeeld en de lat hoog leggen voor jezelf is een combinatie van aandacht voor de relatie met jezelf, luisteren naar de signalen van je lichaam en begrip hebben voor het deel van je brein dat moeite heeft met grenzen (h)erkennen en aangeven.

Als je deze aandachtspunten op de juiste manier bij elkaar brengt neemt je zelfvertrouwen toe en kun je trots zijn op jezelf waardoor je een leven vol vrijheid en voldoening tegemoet gaat.

wat je over mij moet weten

Ik ben iemand die het nodige heeft meegemaakt. De zoektocht naar mezelf was een uitdaging. Toch is het me gelukt om te komen waar ik nu ben.

Voor mij betekent dit het volgende: Hoe zwaar de zoektocht ook is, het resultaat is het waard. Hiervan ben ik zelf het bewijs. Dit maakt mij als coach en therapeute tot een rasoptimist.

Ik schrik niet van de vele bezigheden, de onzekere gedachten en de gevoeligheden van mijn cliënten. Wat zij allemaal tegelijk doen en of voelen zal voor mij geen verrassing zijn. Ik heb zelf ook gedacht dat ik superwoman was ;-). Het is wel zo prettig als dit alles niet zo beladen is! Er wordt tijdens sessies dan ook regelmatig tussendoor gelachen.

Als iemand die het nodige heeft meegemaakt weet ik dan ook, dat ik je niet help als we alleen over verandering praten. Wat jou gaat helpen is het toepassen van de tools en technieken die ik je leer. Je zal steeds opnieuw moeten opdagen, als ik zie dat je hiervoor wegloopt benoem ik dat, maar altijd vanuit compassie. Omdat je dit voelt kan je mijn feedback ook horen. Ik sta duidelijk aan jouw kant.

Alles wat je zoekt,
zul je vinden in je eigen hart.

Erken je hart als je gids,
en je kompas en je zult nooit verdwalen

dit ben ik

Ontspannen en opladen doe ik alleen in de natuur in het gezelschap van mijn honden en paarden.

Ook kan ik helemaal op gaan in het borstelen van mijn paarden of wegdromen tijdens een wandeling met de honden in het bos.

Op woensdag is mijn vaste yoga en meditatiedag, dan keer ik in mezelf. Even heerlijk uit mijn hoofd mijn lichaam in! Hierdoor kom ik echt tot mezelf!

Ik heb geleerd om te leven naar mijn waarden. Doordat ik mezelf op 1 heb gezet ervaar ik eindelijk harmonie tussen mijn hoofd en lichaam. Ik heb ontdekt dat ook de mensen om mij heen hiervan profiteren.

een paar dingen over mij die je zou weten als je me beter kent

  • Ik praat best een beetje Brabants vindt ik en toch wordt mij regelmatig de vraag gesteld of ik uit Rotterdam kom.
  • Pure chocolade 75% is mijn guilty pleasure. Daar kan ik enorm van genieten. Ik eet gerust een hele reep op en daarna ben ik misselijk. Dan zeg ik dat dit de laatste keer was, om vervolgens een week later weer dezelfde fout te maken.
  • Ik hou van balans tussen actie en rust. Lekker met de honden wandelen, paardrijden, Yoga of in de tuin bezig zijn. Maar ook een sauna bezoek, mediteren of een leuke Netflix serie op z’n tijd is prima.
  • Ik heb een dure smaak. Mijn paard is mijn grote liefde en duurste bezit (alleen mijn auto was duurder).
  • Spiritueel ben ik zeker en daar kom ik graag voor uit. Zo zet ik regelmatig wat ‘positieve affirmaties in zoals ‘Het is ok om gevoelig te zijn en ik heb vertrouwen in mezelf’ om mezelf en het universum te laten weten dat ik klaar ben voor een leven vol vrijheid en vertrouwen.
  • Mijn favoriete kleuren zijn, turquoise & paars.
Corlinda de Bruijn By Corlinda