Familie opstellingen

Je voelt dat er iets mag veranderen in jouw leven, je wilt beter voor jezelf zorgen, maar iets in jou houdt je tegen. Je denkt dat je hard moet werken, geen fouten mag maken, altijd klaar moet staan voor anderen. Hierdoor hoop je gezien, gehoord en gewaardeerd te worden. Inmiddels ervaar jij mentale en lichamelijke spanningsklachten. Ondertussen heb je het gevoel dat je geleefd wordt. Je weet dat er iets moet veranderen maar uit angst voor de mening van de buitenwereld blijf je je oude gedrag herhalen.

Goed dat je hier bent. Laat mij jou begeleiden naar een plek van vertrouwen, vrijheid en voldoening.

herken jij je hierin?

N

je ervaart steeds terug kerende angst, terwijl daar geen aanwijsbare reden voor is

N

je hebt last van onzekerheid

N

je hebt een enorm groot verantwoordelijkheid gevoel

N

het lijkt alsof je steeds in dezelfde onprettige situaties belandt

N

je hebt moeite met het aangeven van jouw grenzen

N

het lukt je maar niet om een gezonde relaties te onderhouden

N

je hebt onduidelijke lichamelijke klachten

wat is systeemtherapie?

We maken allemaal deel uit van verschillende systemen. Het belangrijkste systeem waar jij onderdeel van uitmaakt is je familiesysteem of te wel ‘je systeem van herkomst’. Ook je gezin, werk, vriendengroep, (sport)club zijn systemen. Elk van deze systemen kennen drie basis principes die zorgen voor evenwicht:

 

  • Binding: iedereen heeft recht op een plek in het systeem;
  • Orde: alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar;
  • Balans: geven en ontvangen dienen evenredig in balans te zijn.

hoe werkt een opstelling?

Tijdens een opstelling stel je in het gezelschap van 6 tot maximaal 12 gelijkgestemden jouw hulpvraag. Er zijn tijdens een opstellingen middag personen die een hulpvraag hebben (vraaginbrengers) en personen die deel nemen aan de opstelling (representanten). Na het stellen van de hulpvraag wordt er een opstelling gemaakt door de vraaginbrenger met behulp van de opsteller/therapeut van zijn of haar systeem of verlangen.

De opstelling is een visualisatie van het patroon en de bijbehorende dynamiek waar je mee te maken hebt. Dit kan zowel over je privé als over je werk situatie gaan.

Vanuit deze dynamieken ontstaan symptomen waar we in het dagelijkse leven last van kunnen ondervinden. Dit kan zich op verschillende manieren uiten: angsten, onzekerheid, extreme verantwoordelijkheid op je nemen, relatieproblemen of onverklaarbare lichamelijke klachten. Deze symptomen kom je misschien wel dagelijks tegen in verschillende contexten als relatie, sport, werk, vrienden, gezin, etc. Vanuit de symptomen en de hulpvraag kunnen met behulp van een opstelling de onderliggende dynamieken aan het licht komen.

Corlinda de Bruijn By Corlinda Stress-coaching en Massagetherapie
Corlinda de Bruijn By Corlinda Stress-coaching en Massagetherapie

Een opstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s waar je een antwoord op wilt of waar je jezelf in wilt verdiepen. Het bijzondere is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat we zichtbaar maken met behulp van opgestelde mensen, de kudde of voorwerpen.

Door het beeld dat een opstelling zichtbaar maakt en de energetische werking binnen dat veld kan het systeem tot rust komen. Komt het systeem en de basisprincipes (wetten) weer in balans dan gaat de energie weer stromen en kan de gewenste verandering doorgevoerd worden.

Wanneer we tijdens een opstelling werken met de paarden, volgen we de beweging van het paard. De kudde is het systeem waarbinnen het paard leeft. Dat het met de kudde goed gaat heeft voorrang op het veulen.

Het is dus belangrijk dat het systeem in evenwicht is. Dat de natuurlijke ordening klopt, dat er sprake is van een balans in geven en nemen en dat iedereen erbij hoort. Hierin zijn systemen van mensen en paarden gelijk.

Paarden zijn vanuit hun natuur als vlucht- en kuddedier heel gevoelig voor disbalans en zullen reageren tijdens een opstelling van de vraaginbrenger en dit op hun eigen manier zichtbaar maken.

iedere tweede zaterdag van de maand organiseert By Corlinda een groepstherapie en opstellingen dagdeel

  Er kunnen 2 personen een (systemische) hulpvraag inbrengen.
Naast de vraaginbrengers is er plek voor minimaal 4 en maximaal 8 representanten.
We starten deze samenkomst met  oefeningen om te leren ontspannen, waaronder yoga en ademhaling oefeningen.  Gevolgd door een korte uitleg over de de methodiek van systemisch werk.
Vervolgens is er ruimte voor maximaal 2 opstellingen.

Tijd in overleg.

Relaties
vestigen zich in
het ontvangen
en niet in het
geven

praktische info

De opstellingen vinden plaats op locatie in Sprundel:

By Corlinda Stress-coaching & Massagetherapie
Kolkstraat 9 of 13
4714 RT Sprundel

 

  • Een opstelling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  • Er kan vooraf per pin of contant afgerekend worden.
  • Je bent ook van harte welkom wanneer je geen vraag hebt of geen representant wilt zijn.

Wil jij weten of jouw hulpvraag geschikt is voor een opstelling?

Stuur je vraag via e-mail

jouw investering

 

De investering voor de vraag inbrenger   2023

€ 80,-

De investering representant 2023

€ 40,-

* alle bedragen zijn inclusief 21% btw

 

inschrijven familie opstelling

Wanneer je je aanmeld ontvang je binnen 24 tot 48 uur een uitnodiging voor een besloten whats app groep.

contactformulier

6 + 6 =